Oběd jako teambuilding s Lubošem Kastnerem

Novinky

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Současná společenská a ekonomická situace má vliv i na náš zdravotní stav. Péče o zdraví zaměstnanců je proto ještě důležitější, než kdykoli předtím. Jednoduchou, ale účinnou formou je podpora zaměstnaneckého stravování, nejlépe formou flexibilních elektronických stravenek.

oběd jako teambuilding s Lubošem Kastnerem

Současné změny ve společnosti a ekonomice se podepisují na zdraví zaměstnanců velmi negativně. Zdražování, nutné úspory a obavy o budoucnost mají vliv na psychickou i fyzickou kondici a narůstá i míra stresu, který je nebezpečný a stojí v pozadí mnoha nemocí. Péče o zdraví zaměstnanců se tak v této době ukazuje jako klíčová. Není nutné ale hledat žádné složité cesty. Stačí např. podpořit pravidelné a zdravé stravování zaměstnanců. Pro řadu z nich může být právě oběd jediným řádným a nutričně hodnotným jídlem za celý den.

Zdraví jako nejdůležitější benefit

Role zaměstnavatelů v péči o zdraví svých pracovníků je neoddiskutovatelná. Zdraví se totiž stává tím nejdůležitějším benefitem. A právě kvalitní a pravidelná strava je jednou z hlavních složek našeho zdraví. Dobře najedený zaměstnanec je navíc i spokojenější, soustředěnější a výkonnější. Správně nastavené firemní stravování také snižuje nemocnost a fluktuaci. Nejen proto se firmám vyplatí o zdraví svých zaměstnanců pečovat.

Podpora stravování formou elektronických stravenek

Data z výzkumu Obědy v České republice 2022 ukazují, že čím dál tím víc se lidé při rozhodování o tom, co budou obědvat, řídí cenou. Situaci ale nezlepší vyšší výplata. Nehledět při obědě tolik na cenu, ale spíše na kvalitu, pestrost, čerstvost a chuť jídla umožňuje právě správně nastavená podpora zaměstnaneckého stravování.

Jako nejlepší a nejefektivnější variantou se ukázaly elektronické stravenky s příspěvkem zaměstnavatele. Zaměstnanci je využívají k zamýšlenému účelu a mnohem častěji navštěvují blízké restaurace s kolegy v obědové pauze. Neváhají také za kvalitní oběd utratit více peněz.

Důležitost podpory zaměstnaneckého stravování potvrzuje i Luboš Kastner, odborník z oblasti gastronomie, který působí jako odborný garant Asociace malých a středních podniků a živnostníků v ČR, a také v Českém gastronomickém institutu a společnosti BC21. „Tímto způsobem lze účinně podporovat zdravý životní styl zaměstnanců, který se v dnešní době tolik promítá i do pracovního života a firemní atmosféry. Kromě toho, že oběd je nejlevnějším firemním teambuildingem, věřím, že česká gastronomie má co nabídnout, aby byla při sledování tohoto cíle zaměstnavatelům (a jejich zaměstnancům) spolehlivým a užitečným partnerem,“ vysvětluje.

Elektronické stravenky jsou výhodné pro zaměstnance i zaměstnavatele. Např. eStravenka přináší  zaměstnancům pohodlné placení i bezkontaktní formou, zaměstnavatelům pak nižší  administrativu a skvělý přehled v aplikaci na jedno kliknutí. Navíc počet restaurací, kde můžete eStravenkou platit, neustále roste a meziročně se navýšil o 10 %. Věrnostní program také odměňuje platby eStravenkou, zaměstnanci už tak získali přes 130 tisíc obědů zdarma!

Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…