V Up ČR jdeme příkladem. Jsme totiž „Firma pro zdraví“

Společenská odpovědnost

Předpokládaná doba čtení: 3 minuty

Up Česká republika je držitelem ocenění Firma pro zdraví. Cenu může získat společnost, která se nadstandardně věnuje péči o zdraví a pohodu zaměstnanců. Up ČR se stará nejen o ty své, ale podporuje i pracovníky dalších firem díky zaměstnaneckým benefitům eStravenka a eBenefity.


mailing predel 800x220 9

Společnost Up Česká republika patří mezi firmy, které příkladně pečují o zdraví svých zaměstnanců. Od loňského léta jsme držiteli prestižního certifikátu a ceny Firma pro zdraví.
O své zaměstnance se totiž opravdu staráme.

Firma pro zdraví je značka kvality

Slavnostní předání certifikátů se odehrálo 25. dubna 2024 v sále Valdštejnského paláce. Akci pořádal senátní Výbor pro zdravotnictví ve spolupráci se společností Firma pro zdraví. Diskutovalo se mj. o trendech v péči o zaměstnance, cenná byla i vzájemná inspirace a příklady dobré praxe. Certifikát získají jen ty firmy, které péči o své pracovníky věnují daleko více úsilí, než jak jim ukládá zákon. O zdraví a pohodu pracovníků se starají systematicky, inovují a vyhodnocují dopady.

Certifikat Firma pro zdravi
Trendem je nadstandardní péče o zaměstnance

Co je v současné době „in“? Je to péče o zaměstnance nad rámec legislativních požadavků. Péče  o jejich zdraví, spokojenost, slaďování rodinného a pracovního života, wellbeing. Zdraví zaměstnanci jsou totiž základem dobře fungující firmy, rodiny i celé společnosti.

Investice do zdraví tak v žádném případě nejsou peníze „vyhozené z okna“. Naopak. Prevence je totiž základ a péče o zdraví a spokojenost pracovníků se firmě vždy násobně vrátí. Sníží se nemocnost a fluktuace, zvýší se loajalita a angažovanost a firma posílí vlastní konkurenceschopnost, což se promítne i do nižších nákladů na nábor. Protože kdo by nechtěl pracovat ve společnosti, pro kterou jsou zaměstnanci tím nejdůležitějším? Dobré renomé se navíc šíří samo.

Up ČR podporuje zdraví zaměstnanců díky nejoblíbenějším benefitům

Péče o zdraví zaměstnanců nemusí být vůbec žádná věda. Stačí zaměstnancům dopřát oblíbené  benefity eStravenka a eBenefity. Jsou v moderní elektronické podobě a navíc s multifunkční platformou Můj Up, která nabízí spoustu užitečných a zábavných funkcionalit pro posílení firemní kultury a komunikace. Zaměstnanci benefity určitě ocení. Příspěvky na stravování zaměstnanců a volnočasové benefity patří totiž k těm dlouhodobě nejžádanějším. Všichni zaměstnanci Up mohou navíc bezplatně využívat službu ELA Assistant. ELA pomáhá v oblastech psychologie, zdraví, práva ale také mediace, zdravého životního stylu či finančnictví. Cílem je, aby na jakoukoliv situaci, která může nastat, nebyl člověk sám. Rozsáhlý tým odborníků s dlouholetou praxí dokáže vždy cíleně pomoci a nasměrovat na správnou cestu.

Jaké formy péče o zdraví byste si ve vaší firmě přáli a ocenili vy?


Ruben Vančo

Autor

Ruben Vančo Marketing Manager

otec dvou dcer, zastánce výkonnostního marketingu, zrychlující se půlmaratonec, amatérský milovník malých scén, fanoušek elektro swingu, kávový hedonista, veselý cyklista, užaslý pozorovatel…